Centrop

Alternatieven clariti® maandlenzen assortiment

Bij CooperVision willen ze ervoor zorgen dat het productassortiment voldoet aan de behoeften van zowel u als uw klanten. De laatste tijd zien zij dat de aanpassingen verschuiven naar meer modernere maandlenzen zoals Avaira Vitality® – en naar het gemak van daglenzen zoals de clariti 1 day. Vanwege deze verschuiving heeft CooperVision besloten om verder te investeren in hun clariti® 1 day assortiment, zodat zij aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen.

Als gevolg daarvan hebben ze besloten om te stoppen met de productie van de clariti® maandlenzenfamilie en wordt geadviseerd klanten over te zetten naar een alternatieve silicone hydrogel contactlens:

STOPZETTING PRODUCTAANBEVOLEN PRODUCT*AANBEVOLEN PRODUCT*
Upgrade-opties Cooper maandlenzenUpgrade-opties TCC maandlenzenUpgrade en meer gemak
clariti® elite (sferisch)Avaira Vitality®The Comfort Club Orange Sferischclariti® 1 day / MyDay® (The Comfort Club Amber Sferisch)
clariti® toricAvaira Vitality® toricThe Comfort Club Orange Torischclariti® 1 day (The Comfort Club Ginger Torisch) / MyDay® toric (The Comfort Club Amber Torisch)
clariti® XR toricBiofinity® XR toricThe Comfort Club Copper Torisch
clariti® multifocalBiofinity® multifocalThe Comfort Club Copper Multifocaalclariti® 1 day (The Comfort Club Ginger Multifocaal) / MyDay® multifocal

Meer informatie over deze alternatieve branded producten van CooperVision zijn te vinden op www.coopervision.nl. Informatie over de alternatieve The Comfort Club producten (ons eigen merk) staat op www.thecomfortclub.nl of in The Comfort Club brochure ‘Productinformatie’. 

Wanneer gaan deze veranderingen in?
CooperVision laat de stopzetting van deze producten samenvallen met de invoering van de EU-verordening betreffende medische hulpmiddelen (EU MDR) en is met kracht met ingang van:

  • 31 augustus 2023 voor clariti® maandlenzen paslenzen en aanpassets
  • 30 april 2024 voor clariti® maandlenzen voor de verkoopverpakkingen

Let op: u mag, met in achtneming van de houdbaarheidsdatum, de clariti® maandlenzen gewoon blijven verkopen aan de eindgebruiker.

Maak gebruik van de tools van CooperVision bij het upgraden

CooperVision adviseert u bij het upgraden gebruik te maken van de tool OptiExpert™. Dit is een essentieel hulpmiddel voor uw praktijk, ontworpen om de selectie van een contactlens te versnellen. De app houdt rekening met de juiste aanpasgids per lens, wat vooral aan te raden is bij de upgrade van clariti® multifocal naar Biofinity® multifocal aangezien het multifocale ontwerp van beide contactlenzen verschillend is.

Download OptiExpert™

Aanvullend kunt u gebruik maken van de 100% Tevredenheidsgarantie. Om de barrière te verlagen voor klanten om lenzen in het dagelijkse leven te ervaren én ze een langere gewenningsperiode te bieden, heeft CooperVision een 100% Tevredenheidsgarantie op hun silicone hydrogel dag- en maandlenzen.
Hiermee helpen zij u het risico te verlagen van een verloren klant en de investering voor u te minimaliseren. De consument kan zijn geld terugkrijgen, maar moet hiervoor wel terug naar de winkel, dit geeft u een kans hem te behouden voor de categorie en uw praktijk. U wordt door CooperVision vergoed voor hun contactlenzen als de consument ook daadwerkelijk zijn geld terug wil.

Aanmelden voor Tevredenheidsgarantie (NL)

*Oogzorgprofessionals moeten hun professionele oordeel gebruiken om te bepalen of de aanbevolen producten geschikt zijn voor hun klanten.