Tips & Tricks van OPTIEKadviseurs®

“Ik ben van plan een Optiekzaak te starten, geen idee waar ik moet beginnen”

De meeste zelfstandige opticiens zijn opgeleid in hun vakgebied en zijn daar dan ook erg goed in. Toch worden ze als ondernemer geconfronteerd met een breed scala aan taken. Er zijn diverse bedrijfskundige aspecten die onvermijdelijk zijn en aanzienlijke tijd in beslag nemen. Denk hierbij aan het effectief sturen op financiële cijfers en het managen van personeel, wat vaak een behoorlijke uitdaging vormt. Het serviceplatform OPTIEKadviseurs® is speciaal opgericht om zelfstandige opticiens te ondersteunen bij deze zakelijke uitdagingen. Een team van meer dan 25 gespecialiseerde bedrijven staat klaar om zelfstandige opticiens te assisteren in hun ondernemersreis.

Het is altijd mooi als mensen plannen hebben om zelfstandig optiekondernemer te willen worden. Vaak komt deze wens op nadat er al wat jaren winkelervaring opgedaan is en de vakinhoudelijke zaken wel onder controle zijn.

Maar dan? Want ondernemen is toch een andere tak van sport dan alleen optiek bedrijven. Het is dan ook zeker belangrijk om goed uit te zoeken wat er allemaal bij komt kijken. En of het nu om een grote winkel gaat of om een eenmanszaak, in beide gevallen spelen de vaste waarden als ondernemer een rol. Waarden zoals het ‘sturen op cijfers’, het maken van een businessplan, het opstellen van een begroting. Hoe koop je in en hoe ga je met je medewerkers om? Door wie en hoe laat jij je marketing verzorgen, en welke strategische partners passen bij jouw onderneming? En waar haal je de benodigde financiering vandaan?

Is het verstandig om een nieuwe onderneming van nul af op te starten of kan je beter een bestaande winkel overnemen? En, wat komt er allemaal kijken bij een overname?
Zoals je ziet zijn het vooral veel vragen die elk een antwoord nodig hebben. En de meeste van die antwoorden kunnen wij als optiekmakelaar bieden. Wij nodigen startende ondernemers dan ook altijd uit bij ons op kantoor voor een vrijblijvend en confidentieel gesprek.
Wij kennen de wegen die je kunt bewandelen en hebben naast onze eigen kennis en ervaring ook nog een heel netwerk aan specialisten. Dit zijn specialisten op marketinggebied, IT-gebied of financieel gebied. Voor begeleiding van financieringen werken wij samen met OPTIEKvoorElkaar bijvoorbeeld. Dit is een prachtig platform van opticiens voor opticiens. Dus, heb je plannen om te ondernemen? Dan helpen we je graag op weg! Be-Smart, en kom eens langs.

Indien u meer informatie wenst over deze tip van OPTIEKadviseur Bert Smelik, dan kunt u contact opnemen met het platform OPTIEKadviseurs® of rechtstreeks met Be-Smart.
www.optiekadviseurs.nl | info@optiekadviseurs.nl | Tel. 030-8200915