CooperVision Specialty EyeCare

CooperVision Specialty EyeCare: uniek in Optiek

CooperVision is één van ’s werelds grootste contactlenzenproducenten met meer dan 10.000 medewerkers en verkoop in meer dan 100 landen, van China tot Europa en van Afrika tot Noord- en Zuid-Amerika. De Specialty EyeCare divisie van CooperVision focust zich op innovatieve maatwerk contactlenzen om voor ieder mens wereldwijd de maximale gezichtsscherpte te behalen, ongeacht de conditie van het oog. Denk hierbij aan myopie managementoplossingen, orthokeratologie, sclera- en maatwerk lenzen (RGP én zacht). Sinds 2017 is Procornea Nederland B.V. onderdeel van deze divisie. Met 45 jaar ervaring in de contactlensindustrie is Procornea expert op het gebied van het ontwerpen en produceren van vormstabiele en zachte contactlenzen van de hoogste optische kwaliteit en comfort.

Kernkwaliteiten

 • Perfecte optiek
 • ‘Comfort Edge’ technologie
 • Kwaliteit op maat
 • 100% reproduceerbaar
 • Onze expertise tot jouw beschikking

Je wereld maximaal beleven

Je ogen helpen je de wereld om je heen te ervaren. Ze helpen je te leren, te ontdekken, te genieten. Maar goed zicht is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Procornea Nederland B.V., onderdeel van de CooperVision Specialty EyeCare divisie, is ontwikkelaar, producent en leverancier van zowel vormstabiele- als zachte specialty contactlenzen. We zijn gespecialiseerd in het produceren van maatwerklenzen met de hoogste precisie en kwaliteit. Onze missie is om voor ieder mens wereldwijd de maximale gezichtsscherpte te behalen, ongeacht de conditie van het oog. Zodat iedereen zijn of haar wereld maximaal kan beleven.

Unieke lenzen

Optimaal draagcomfort en uitzonderlijk zicht, in welke toepassing dan ook. Dit is wat onze lenzen zo uniek maakt. Dat maken we mogelijk door te focussen op innovatie, kwaliteit en precisie. Dankzij de combinatie van de meest moderne technieken, hoogwaardige materialen en uiterst bekwame vakspecialisten zijn we in staat om 100% reproduceerbaar maatwerk te leveren. Door de inzet van de zogeheten Sub Micron Lathing (SML) techniek zijn we als eerste in Nederland in staat geweest om de meest complexe lensdesigns zeer nauwkeurig te vervaardigen zonder polijstbewerkingen die de delicate lensgeometrie beïnvloeden. Deze techniek zorgt er voor dat er geen zichtbare overgangen in de lens zijn opgenomen waardoor deze altijd optimaal zicht geeft. De SML techniek maakt eveneens ons unieke Comfort Edge Design mogelijk. Dankzij dit design worden onze lenzen als zeer comfortabel ervaren.

Unieke aanpak

We zien innovatie als een doorlopend proces waar we iedere dag aan moeten werken. Daarom investeren we continu in onze processen. Bij Procornea ontwikkelen we onze eigen productie software, gebruiken we zeer nauwkeurige interferometrische meetmethodes en ontwerpen we onze eigen lens-technologieën. Een specifieke werkwijze die nergens anders wordt toegepast. Dit heeft als voordeel dat we maatwerk lenzen kunnen bieden die naar de wensen en behoeften van ieder individu zijn gemaakt. Naast innovatie en kwaliteit staat het Procornea team voor een persoonlijke aanpak. Met een grote passie voor lenzen voorzien we onze klanten graag van professioneel advies. Mede door onze cursussen en informatieseminars blijven onze klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en best practices. De Helpdesk staat altijd klaar om vragen te beantwoorden. Om de beste kwaliteit te blijven garanderen leveren wij onze lenzen uitsluitend aan gekwalificeerde optometristen, oogartsen en contactlensspecialisten.

Onze aanpak biedt de volgende voordelen:

 • Perfecte optiek
 • ‘Comfort Edge’ technologie
 • Kwaliteit op maat
 • 100% reproduceerbare lenzen
 • De meest innovatieve lensdesigns  

Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier CooperVision Specialty EyeCare

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.