Menicon

Een specialist in contactlenzen die vakmanschap omarmt om iedereen het leven in detail te laten zien.

Al 49 jaar produceert Menicon contactlenzen in Nederland. Menicon, voorheen NKL Contactlenzen, is in 1974 opgericht in Emmen als producent van harde contactlenzen. Inmiddels produceren en leveren zij een breed assortiment aan lenzen zoals zachte maatwerk lenzen, disposable lenzen, Nachtlenzen® en lenzenvloeistoffen. Menicon heeft vestigingen wereldwijd en is toonaangevend in de ontwikkeling van lensmaterialen, lensontwerpen en contactlensvloeistoffen.

Kernkwaliteiten

  • Specialist in maatwerk en disposable lenzen
  • Innovatieve contactlenzen
  • Duurzaam
  • Snelle levering
  • Hechte samenwerking met klanten

In Emmen heeft Menicon een eigen Research & Development afdeling waar continu wordt gewerkt aan de ontwikkeling van lenzen. Met behulp van zeer geavanceerde apparatuur worden de lenzen ontworpen. Deze worden vervolgens over de hele wereld. In 2002 introduceerde Menicon Nachtlenzen®, de eerste succesvolle introductie van ortho-k lenzen in Nederland.

Myopie controle met Menicon Bloom™
In 2019 is Menicon Bloom geïntroduceerd. Het eerste behandelplan met CE-keurmerk voor myopie controle bij kinderen. Binnen de behandeling wordt gebruik gemaakt van Menicon Bloom Night (ortho-k lenzen) of Menicon Bloom Day (zachte daglenzen). Hiermee draagt Menicon bij aan het terugdringen van de wereldwijde bijziendheid epidemie. Op www.meniconbloom.nl vindt u meer informatie.

Uitgebreid disposable assortiment
Sinds 2006 biedt Menicon een uitgebreid assortiment disposables. Het Miru-assortiment bestaat uit maandlenzen genaamd  ‘Miru 1month’ en daglenzen ‘Miru 1day UpSide’ en ‘Miru 1day FlatPack’. Miru is het Japanse woord voor ‘zien’ en alle Miru-lenzen zijn ontworpen om de wereld voor altijd anders te zien. Daarnaast heeft Menicon een multi torische maandlens ontwikkeld, speciaal voor presbyopen met een cilinder, genaamd ‘Kisu’.

Duurzaamheid en service staan bij Menicon hoog in het vaandel
Duurzaamheid is belangrijk voor Menicon. In het gebouw in Emmen gaan ze op een slimme manier om met restwarmte en worden er zonnepanelen gebruikt voor de energiebehoefte. Daarnaast wordt er tegenwoordig voor de verpakkingen van lenzen en vloeistoffen aanzienlijk minder plastic gebruikt.

Ook  staat Menicon voor service. Klanten geven aan graag met het Drentse bedrijf samen te werken vanwege de uitstekende service, professionele begeleiding, klantvriendelijkheid en uitgebreide productinformatie.

Meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier of bezoek onze website.

Contactformulier Menicon

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.