Monkeyglasses

Eerste duurzame monturenmerk uit Denemarken
In 2009 voegden Mai-britt en Morten Seaton hun vaardigheden samen om een monturenbedrijf te starten; Monkeyglasses. Zij waren de eerste twee die nadachten over duurzaamheid in de monturen industrie. Zo hebben ze er hard aan gewerkt om monturen te maken uit duurzame materialen en gebruik te maken van verpakkingen zonder plastic.

Tien jaar later is Monkeyglasses wereldwijd te vinden in duizenden winkels. Als nieuwe duurzame materialen en strategieën aan het licht komen, zullen zij blijven innoveren en strijden voor een gezondere planeet.

Monkeyglasses unieke producten stralen zorgvuldigheid uit voor zowel de omgeving als de mensen die betrokken zijn bij de productie. De monturen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar katoen acetaat, roestvrijstaal en hergebruikt productie afval.

Kernkwaliteiten

  • Deens ontwerp
  • Handgemaakte kwaliteit
  • Biologisch afbreekbare materialen
  • 0% afval
  • Geen plastic

Design, passie en liefde vanuit Kopenhagen voor jou

Bij Monkeyglasses plaatsen ze een goed design voorop. Daarom zijn ze trots hun duurzame monturen, designer monturen te noemen. Ze hebben een sterke focus op een verantwoordelijk, duurzaam ontwerp en productie. De collecties zijn geïnspireerd op duurzaamheid, tijdloosheid en schoonheid.

Activiteiten

Hergebruikte materialen
Één van de grootste kernkwaliteiten bij Monkeyglasses is de meest duurzame keuze voor materialen te maken. De monturen zijn daarom gemaakt van katoen acetaat, roestvrijstaal en herbruikbaar productie afval.

0% afval
In de afgelopen jaren heeft Monkeyglasses gebruik gemaakt van overgebleven materiaal voor het maken van de 100% gerecyclede zwarte katoen acetaat monturen. Er is vrijwel geen verf nodig om het materiaal zwart te doen kleuren.

Hun 0% afval programma zorgt er tevens voor dat de vouwbare monturen cases gemaakt worden van gerecycled papier en de poetsdoekjes van oude plastic flessen.

Geen plastic
Er is hard gewerkt bij Monkeyglasses om te komen waar ze nu zijn: niet alleen plantaardige monturen, maar ook plasticvrije verpakkingen. Vandaag de dag wordt gerecycled karton en papier gebruikt voor het verpakkingsmateriaal, wat een geweldig effect achterlaat op de voetafdruk van het bedrijf. Iedere verpakking en elke vouwbare case maakt het effect nog groter.

Meer weten? Neem contact met Monkeyglasses op via onderstaand formulier.

Contactformulier Monkeyglasses

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.