Trueblue Optics

Al ruim 25 jaar is TrueBlue Optics de specialist in onder andere contactlenzen, vloeistoffen, lenshouders, lensaccessoires en cosmetica voor contactlensdragers en mensen met een gevoelige huid.

SEED®
Met trots mogen wij onszelf al diverse jaren distribiteur noemen van het unieke Japanse contactlenzen merk SEED. Dit Japanse merk met als slogan “Supporting your Vision with Japanese Quality” is in Azië al een begrip en wordt dit ook steeds meer in Europa.

Kernkwaliteiten

 • Onderscheidend assortiment
 • Goede prijs-/ kwaliteitsverhouding
 • Innovatieve producten en technieken
 • “Specialists only” producten, dus niet op de grote webshops

SEED 1dayPure en MonthlyPure contactlenzen
De SEED Pure Moisture lenzen zijn met recht bijzonder te noemen door o.a. het gebruik van zeewier extract en het eigen ontwikkelde materiaalsoort.

De Pure Moisture lenzen worden gemaakt van Zwitterionic materiaal (SIB – SEED Ionic Bond) wat een zelf ontwikkelde biocompatible hybride materiaalsoort van SEED is. Bij dit materiaal wordt gebruikt gemaakt van positieve en negatieve ionen op elke moleculaire keten, wat voor elektrische stabiliteit zorgt en in combinatie met het watergehalte (58%) de volgende voordelen biedt:

 1. Het weert proteïnen
 2. Het zorgt voor een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid
 3. Het biedt weerstand tegen vervorming onder spanning.

De Pure moisture lenzen zijn verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • SEED 1dayPure Moisture Sferisch
 • SEED 1dayPure Moisture Toric
 • SEED 1dayPure Moisture Multifocaal
 • SEED 1dayPure Moistrue EDOF
 • SEED MonthlyPure Sferisch
 • SEED MonthlyPure Toric (verwachting 2e helft 2022)

Naast deze Pure Moisture lenzen heeft SEED nog een maandlenzen variant de SEED Fine in sferisch en torisch, beide in een extreem groot bereik leverbaar. Ook 6 maanden maatwerklenzen, harde lenzen en Ortho-K lenzen.

Eye Care Cosmetics
Wilt u zich als optiekzaak onderscheiden van de rest? Dit doet u uiteraard al door uw service en kennis, maar heeft u er ook al wel eens aan gedacht om dit met unieke producten te doen?

TrueBlue Optics heeft als optiek groothandel een mooi assortiment verzorgende producten en cosmetica van het merk Eye Care Cosmetics.

Dit Franse merk is opgericht in 1984 door Contapharm Laboratories. Het heeft als missie om aan alle behoeften van de vrouwen en de professionals zoals contactlensspecialisten, oogartsen en optometristen te voldoen. Of ze nu contactlenzen dragen, allergieën, een gevoelige huid of gevoelige ogen hebben, Eye Care Cosmetics geeft deze vrouwen de mogelijkheid zich mooi te voelen door hen te voorzien van hoog tolerante producten.

Naast het uitgebreide assortiment van SEED biedt TrueBlue Optics ook een ruim assortiment contactlenshouders, barrelcases, lenspincetten, lenszuigertjes, etc.

Wilt u iets unieks in uw praktijk waarmee u uzelf onderscheidt van de collega’s? Laat u dan informeren over de producten van TrueBlue Optics.

TrueBlue Optics hecht veel waarde aan het persoonlijke contact met klanten, dus graag maken wij met u kennis in uw winkel. Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek in te plannen kunt u contact opnemen met Patrick Arns, bereikbaar op telefoonnummer 0318-624 739, per mail patrick@trueblueoptics.nl of laat via onderstaand formulier een bericht voor hem achter.

Contactformulier Trueblue Optics

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.